Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Når man er vant til at producere juleting om sommeren, får man årstidsforskudte vaner.

En af dem er chokolade panforte.

Nu tager vi ikke på messe i august eller på Huseby julemarked i oktober/november længere, men trangen til panforte melder sig helt af sig selv.

Halvdelen af ungerne kom hjem på efterårsferie, så der var en anledning til at hygge.

Selvom haven blev svigtet i år, nåede jeg alligevel at tørre blå- og solbær fra haven.Det er så nemt fordi jeg stiller dem til tørre i ovn rummet, Det er perfekt.

Den syltede pomerans fra købmandskonen ( Svaneke Købmandshandel ) er et must, nødderne og chokoladen lå også klar.

Vores kære ven Markus ( Kadeau / Listed ) havde slynget honning som smager vildt godt, den havde jeg gemt resten af.

Nu skal jeg ikke begynde at kage blogge men her får i opskriften.

Jeg følger den ikke slavisk men varierer krydderier alt efter hvilke bær og tørrede frugter jeg kommer i. Det vigtigste er bagetiden, 15 - 20 minutter ellers bliver den alt for hård.Den er blød når man tager den ud af ovnen men den er hård dagen efter, hvorefter man kan skære i den.

300 g blandede nødder, 250 g honning, 200 g sukker, 300 g pomerans, tørrede bær, abrikoser, korender mm., 200 g mørk chokolade, 25 g kakao, 3 g krydderier såsom kardemomme,kanel,nellike,vanille, 200 g hvede mel.

Varm nødderne.Smelt honning og sukker,kog op.Tilsæt hurtigt de øvrige ingredienser.

Pres massen i tærteform foret med bagepapir.Bag v 175 g i 15-20 min.

Gem den i en dåse og skær den ud i små stykker.Pludselig, før end du aner er den spist. 

Man kan sagtens begrænse mel mængden med det halve. Hvis man ønsker at bruge mindre mel, så bliver den bare lidt mere kompakt.