Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Torbens 40 års jubilæum som pottemagersvend.

Jeg lovede egentlig ikke at sladre men d.30/9 sad vi og drak en god champagne, mutters alene en ganske almindelig hverdag.

Torben havde 40 års jubilæum som pottemager svend.

Jeg lokkede ham i gemmerne og han fandt sin arbejdstegning til svendestykket - en stor gulvvase samt hans svende brev.

Ubrudt i 40 år har han haft med sit fag at gøre, enten som udøvende eller som underviser.

Da vi var unge fik vi gåsehud af skræk ved tanken om at udholde det samme et helt arbejdsliv men med alderen ved vi jo at alting er i konstant bevægelse. Hvis man finder sin hylde - ja så gør man alt for at blive på den.

Torben startede allerede som 14 årig hos Stougaard.Han var arbejdsdreng efter skoletid og i ferier.Så blev det hos Dybech, hvor han var til han kom i lære hos Michael Andersen.

Som svend blev det første job hos Peter Fitzner - hvor han lærte så meget om produktion og drejning at han altid tænker tilbage med stor respekt på Peter.Efter 1/2 år indskrænkede Peter og Torben købte hans første ovn af ham og startede som selvstændig på sit første værksted på Kroggaard i Ibsker.

Torben underviste og producerede samtidigt og mange husker hans kurser.Der går faktisk ikke en uge uden at der står en og snakker om deres keramik og Torbens undervisning.

På et tidspunkt lukkede han værkstedet ned og havde ren undervisning på Daghøjskolen i Knudsker. 12 år blev det til og da den lukkede kiggede han på mig og sagde - nu starter jeg værksted op igen.

Det gjorde vi så og det blev til Lov i Listed - Filt - Keramik - Antik- i 2001.

Vi satsede og lavede en stentøjs stelserie i 4 pastel farver og vores matsorte som vi ikke vover at ændre.Der var bare ikke nogen der lavede hånddrejet pastelfarvet stentøjsstel eller åbnede butik i Listed.

Hva´har i gang i sagde folk til os.

Tak for det min dejlige mand.Fordi det er et dejligt liv hvor arbejde - bolig - kærlighed smelter sammen til et hele.

Her er så beviset på et gammelt fag og en gammel knark som snupper 10 år mere og undskyld at jeg sladrede.

Torbens egen kommentar - tænk at arbejde som en slave i 4 år for at få et stykke pap - men et dejligt pap - Et dejligt keramik liv som heldigvis ikke er slut med efterløn men som har rivende travlt og med mange ideer for fremtiden.