Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Lav og mos.

Vores inspiration er lav og mos på klipperne.Den består af den bløde grågrønne og sorte lav, samt den klare grønne mos.

Derfor kalder vi den lavgrøn.

Klipperne har en meget nærværende stemning som fylder ligeså meget som havet. På vores daglige tur på kyststien imellem Listed og Svaneke, nyder vi farvernes forskellighed alt efter lyset og tidspunktet.

På denne tid af året går folk og samler til deres dekorationer.Man har sine ynglingsteder, ligesom man har sine svampesteder.

Vi har fået Marie Louise Munkegaard til at fotografere en masse keramik i den lavgrønne, så man bedre kan se forskelligheden i brændingerne.

Alt efter hvordan farverne indbyrdes blander sig, kan den have et nærmest voldsomt udtryk - til en spæd og blød stemning.Så det har vi ramt meget godt.

Den eneste farve vi mangler er det smukke okkergule lav. Efter rigtig mange prøver har vi stadigvæk ikke ramt udtrykket rigtigt.Det er lykkedes for mig når jeg farver garn, men pludselig er den der.

Den lavgrønne hører også til farvecirklens kolde farver. På grund af farvetonernes forskellighed, skaber den et helt andet udtryk end den skovgrønne, (som jeg skrev om i sidste uge).

I næste uge vil jeg skrive om endnu en grøn farve, som vi normalt kun bruger til vaser og lysestager.Den er så tør og mat som en glasur overhovedet kan blive og giver en sjov pang dang til de satin matte glasurer.

Nu har jeg været igennem alle de melerede farver i serien, der kan være lidt svære at hitte rundt i - altså pånær den lyseblå fra Sol over Gudhjem kokkekonkurrencen i sommers.Den kan man også bestille steldele i, men den er så ny, at vi ikke har fået fotograferet den op til hjemmesiden.

Mere om den en anden gang.

Foto: Marie Louise Munkegaard og StineChristiansen.