Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Keramikken er varm - pas på fingrene

Kommer man i butikken kan man næsten dagligt opleve at Torben eller jeg bærer kasser med keramik ud i butikken medbringende store frote´ handsker fordi det stadigvæk er varmt.

" Pas på fingrene " - kig med øjnene eller tag handsken på, advarer vi.

I disse uger har vi rigtig travlt.Tilmed har vi det mest fantastiske sommervejr.

Det giver os en ekstra stor udfordring på værkstedet.Torben har 2 ovne tændt på skrift døgnet rundt.Hele tiden er der en ovn der er på vej op i grader og en der er på vej ned.

Keramikken skal i ovnen 2 gange.

1. gang er forglødning som skal op på 1000 grader og 2. gang er det med glasur til 1260 grader.

Det betyder at der er dejligt varmt på værkstedet året rundt.

Ovnene er ligesom en stor masse ovn som langsomt afgiver varmen,så det føles som en evighed inden man kan åbne ovn døren. Samtidig er man altid spændt på at se resultatet.Lykkedes brændingen og er det blevet flotte glaseringer.

Elsker at tømme ovn og nyder når kunderne spørger. "hvad er der i dag ?", "Er det idag der er kander" "hva´med de lavgrønne krus"!

Det er bare SÅ hyggeligt.