Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Slow - it´s not because I am old.

 

Alting er modsætningsfyldt - vores arbejde er en kædereaktion af langsomme processer - skynde sig langsomt.De kan ikke forceres og det elsker vi,at være i sin proces. Langsommelighed må være gået os i blodet.

Vores start på dagen er ren luksus.Ikke noget vækkeur der larmer,det er fuldstændigt ligegyldigt om klokken er 6:30 eller 8.Ingen madpakker, morgen surhed eller stress.Det er en gave at spise morgenmad i sit eget tempo. Ingen der skal ud af døren og møde til et bestemt klokkeslæt.... bortset fra kl 10 når vi åbner butikken.

Vi har travlt, men passer på at vores lommebog ikke bliver det styrende element.Hader når kalenderen er spættet af "gamle" ting der er besluttet man skal.

Den næste store luksus er at naturen er meget nærværende, den er lige udenfor døren.Vores daglige tur fra Listed til Svaneke og retur tager ca. en times tid.

Jeg har en regel - jeg må snakke på vejen ud, men skal holde min mund på vej hjem...det er svært når man er mig.Det er dejligt at tømme sit hoved og gøre plads til tomhed, før end man fylder det igen.Det er i tomheden de gode ideer kommer,sådan er det bare.

Give slip og have fokus på naturens lyde og stemninger, bare være.Det er umuligt hvis man er sin egen støjsender.Mange vælger at løbe og vinterbade,men vi går.Trænger mentalt til at gå ned i gear og ikke op.

 

Torben elsker at gå stærkt - han går 10 km om dagen fordelt på 3 ture.Jeg har det ikke så godt med høj luftfugtighed så springer jeg over. Hvis det stormer eller står ned i stænger, så snupper jeg gulvet og laver yoga eller meditation.Så napper jeg hav udsigten fra vinduet.

Jeg elsker at gå langsomt, går i stå fordi jeg skal se farver,planter,horisonten..finde sten,lav og svampe.Får 1000 ideer, fylde lommerne med sten eller planter der skal tegnes eller bruges til inspiration.Det er hver vores måde at angribe dagen.

Torben er født herovre,for ham er klipperne og havet ligeså naturligt som at trække vejret.Jeg kom først i 92,men undværer nødigt hverken klipper eller hav.Naturen herovre er så fantastisk,vi er så forvænte med at der er smukt i alle retninger.Du kan snurrer rundt og uanset retning er der bare smukt...det elsker jeg.

Vi nyder også at møde børnehaven - sikke en barndom at gå i naturbørnehave og få lov at klatrer på klipper og bygge huler.At lære at være.

I Kbh var det Helgoland(amager strand)/holmen/(min kolonihave)knippelsbro som var mine steder, Hvert brokvarter har sine grønne lunger.Elskede når broen gik op og man var tvangsindlagt til at stå at glo og nyde stemningen i kanalen.Så jeg synes det er lidt uretfærdigt når man siger bymennesker mangler natur-den er bare en anden stemning.

Når vi kommer hjem,laver vi dagens første kop kaffe og sunde smothie, sætter os med dagens to do liste inden vi myldrer rundt med hver vores gøremål.

Kl 19:30 - 20 sender jeg Fryd ud på værkstedet for at hente Torben.Hun er ikke hyrdehund for ingen ting...så hun driver ham ud af værkstedet og ind til aftensmad.

Det er luksus - 7 skridt så du på arbejde og 7 skridt retur, så er du hjemme. 

17 skridt er du på strandstien.