Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

En dag på værkstedet.

I dag står der Kadeau frokost tallerkner på værkstedets to do liste.

I går talte jeg alle bestillingerne sammen på frokost tallerkner.Det blev til mange. Så det bliver 2 arbejdsdage der skal drejes den steldel før end vi har det antal vi skal bruge - og så kommer der ingen på hylden, endnu.

Når de alle sammen har været igennem den første brænding, så er det dejligt nemt når jeg laver glaserings listerne.Så tager vi bare af stakken alt efter hvilke farver de skal have.

Først skal der gøres klar.

Torben stiller det ler frem der har den rigtig konsistens til det element der skal drejes.Det må hverken være for blødt eller hårdt.Han starter med at banke ler og veje af på sin gamle vægt med lodder,så han har til formiddagen arbejde.

Så går han ellers igang.Alle de nydrejede tallerkner står på gipsplader på løse træ hylder/plader.Når vi har spist frokost gentager processen sig,så bliver alle gisppladerne fyldt med våde ny drejede tallerkner.Det er et hyggeligt syn.

Her står alle tallerknerne fra igår.

De er blevet så tørre at de kan stables sammen,så de ikke fylder så meget.

De må til gengæld ikke blive så tørre at de bliver så hårde, at Torben ikke kan afdreje og stemple dem.

At afdreje betyder at bunden gøres færdig som man kan se på billedet.

Alle de lerstrimler der bliver drejet af gemmes til genbrugsler.

Nu skal de stå og tørre færdige til de kan brændes første gang i ovnen på 1000 grader.

De steldele der er kommet i ovnen i dag er skåle nr.2.

De har stået og ventet på at kunne komme i ovnen til 1.brænding.

Hvis de ikke er tørre nok eksploderer/knækker de og så er arbejdet spildt.Ingen løn og ingen keramik.

Når folk ringer og spørger til deres bestilling og jeg siger at deres ting står i kø - så er det den proces og lige den kø kan man ikke springe over i.

Man skal have tålmodighed med os - der er mange processer samtidigt.

Ting tager tid når det er håndprocesser det hele.

Torben drejer ikke en bestilling ad gangen men drejer alle af den samme stel del.Derfor har vi lang bestillings tid. Vi har over 40 steldele der alle skal igennem en uges processer.Hvis en brænding går galt er Torben allerede igang med en anden stel del og en ny proces og så kommer det der mangler på listen igen.

Derfor er det vigtigt at ingenting går galt i processen men det kan jo ikke undgåes helt.