Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

www.Bornholmbornholmbornholm.com

Jeg har haft min nye trykramme liggende og vente til momsregnskab og influenza var overstået.

Nu fik jeg lukket butikken og der er fred og ro til uforstyrret at trykke vores logo på kasserne til webshoppen.Jeg har valgt at trykke dem selv på nogle naturfarvede 2 packs kasser.

Det er for stor en nedtur at stå med grimme klistermærker, når man har lagt så meget tid og energi i et håndlavet produkt.

Jeg er så kræsen, ofte kan man kun vælge imellem grimt eller semi grimt når man bevæger sig ind i emballage verdenen.Jeg ville bare starte med et lille oplag så lageret var færdigt og i orden.Vi skal igang med den visuelle identitet i år.

Sidste år var det hjemmesiden og nu er det hele butiksdelen, der skal have den store tur.En spændende proces eller rettere en masse spændende processer som er igang.

For små 3 uger siden blev webshoppen en realitet med sin spæde start - den skal nok blive en stor,mangfoldig og spændende butik.

Der er da nogen  og noget der fungerer på Bornholm.Der er en myretue af spændende firmaer, produkter og mennesker bag.

Det er sgu en stor trøst i disse dage hvor alverdens negative ting ramler ind over os almindelige bornholmere.Når ens autonome dna raser og koger så er det her en god reminder på det gode Bornholm og ø liv.Lad os løfte i flok så vi ikke flytter skrigende væk og efterlader øen som flydedok af fantasteri og inkompetence.Ja, jeg er vred men også oprigtig glad når jeg flytter mit fokus hen på den underskov af ildsjæle der også findes spredt rundt på hele øen. 

Der blev husstands omdelt en rigtig flot webshop avis. Vi har nogle liggende i butikken hvis du ikke har modtaget den.Ellers findes den også digitalt. 

I løbet af foråret kommer mange andre firmaer til med deres produkter, så hold jævnligt et øje på hjemmesiden.

Da vi hørte om siden den første gang tænkte vi begge - god ide, men det kan vi ikke levere til.Vi har jo flere måneders bestillings tid og hvilket produkt skulle vi vælge.

Vi besluttede at en ting måtte vi byde ind med og valgte kruset som vi internt kalder Sweet Treat. Det er vores lille hverdags krus men uden hank og i matte glasurer.

Navnet er vores lille ynglingscafe på Chr.havn som ligger i Skt.Annægade 3A.De har vores krus og tekopper og Nathalie vælger løbende de farver som hun har lyst til (hun har dem ikke hverken i gul eller blå).

Hun var vores første firmakunde og vi holder rigtig meget af både hende og stedet. Københavneren indeni mig får hjemve når vi sidder der tætpakket og totalhygger med god kaffe eller jeg sender kassen afsted med luftkram.

Den blå farve er Sol over Gudhjem 2014 som er blevet rigtig populær og efterspurgt farve.Sol over Gudhjem er en tilbagevendende kokkekonkurrence som bliver afholdt nede på Gudhjem havn den sidste lørdag i Juni.Mikkel Marchall har en vejraftale med vejrguderne. Af mystiske årsager så svigter vejret bare ikke og det er en hyggelig og spændende tradition.Kig på deres hjemmeside af samme navn.

Vi skal igang med forberedelserne til en 2015 tallerknen,det er sjovt.Skarp konkurrence for kokkene men en dejlig leg for os. Selfølgelig er det også et tidskrævende arbejde for os, hvor vi lader os inspirere... byder ind og sponsorer en stak tallerkner til en stemning. Den ene dag fylder i årskalenderen.Det syder med nørder og energi i Gudhjem den dag. Vi har mødt så mange dejlige mennesker der både er blevet vores firmavenner og netværk.

Den gule farve er fra en speciel opgave på et spisestel som vi lavede til H.C.Hagedorns funkis villa da denne skulle renoveres.Jeg har desværre glemt at tage et billede da vi var på besøg. Det er et hyggeligt syn at se stakke af tallerkner stå i et gammelt indbygget glasskab hvor nutid/funkis spiller sammen.

Hagedorn blev kendt for at starte fremstillingen af insulin i Norden og i 1932 åbnedes Niels Steensens Hospital i Gentofte som blev et internationalt berømt forskningshospital.Vi var så heldige at blive blive spurgt om vi ville have opgaven.

Jeg elsker fagbøger og funkistiden blev læst op både arkitektur,interiør og keramik. Vi fik en bred og rummelig viden om denne spændende tid.Man kan både lege og arbejde i et friere flow når bunden er i orden.

Opgaven var både stil- og farvebundet da vi skulle være inspireret af en væg farve samt mikse med de øvrige 30ér farver.Det blev så til en spisetallerken i denne glasur.Det var helt nedtur da vi var færdige,havde slet ikke lyst til at slippe opgaven.Det har vi så heller ikke helt, der dukker løbende tillægsønsker op. 

Når man har det gule krus i sin hånd er der mere liv i end man umiddelbart kan se.Alt efter lysindfald står den og vibrerer i lidt lime skygge toner.Tror at den har været lidt svær at fotografere.

Jeg er selv helt vild med den og begge farver passer perfekt oppe i vores svenske røde mangård i småland.