Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Grrr... det driller.

Alting driller i disse uger.

Vi har 3 ovne og i en hel måned har vi hele tiden manglet den ene ovn kapasitet. Det er der så heldigvis både en forklaring og en løsning på.

Inde i en el ovn ligger der i begge sider og bunden kantaltråde - som i en gammel brødrister.

Når de er nye ligger de snorlige og stramme og det er en drøm at brænde i sin ovn, man kan styre ovn temperaturerne på sin forskellige brændinger.

Når de bliver slidte bliver de slappe og sprøde, pludselig brænder de over.

Man kan gå og fedte rundt med at skifte den værste og håbe på at brændingerne ikke driller for meget.

Det gider vi simpelthen ikke.Vores glasurer er så levende i sig selv, at vi behøver ikke ekstra surprise når vi åbner ovn døren.

Brændingerne er alle bestillinger der venter og det sidste arbejde af en hel uges arbejdsprocesser, så brændingen skal helst ikke gå galt.

Skæbnen vil så bare, at når ovnsætteren er taget hjem går den næste ovn. Nærmest før end han når at sende regningen.Så alle gode gange 3, nu har det gentaget sig med den sidste ovn.

Ovnsætteren griner og mener at det er synd vi ikke har endnu flere ovne når vi er i den stime. Nu venter vi på ham igen,igen ... glæder os til at ovnene bare kører igen.

Når der er skiftet nye tråde så skal temperaturerne i ovnen justeres, så vi rammer vores farver og brændingerne bliver gode igen.Så ryger der keramik til 2.sortering, til det er ok igen.

Vi har jo rigtig mange farver og Torben har en bestemt rytme med hvilke farver der skal i hvilken ovn.Det er et puslespil, fordi hver anden brænding er 1. gangs brænding uden glasur.

Elektrikeren kom,han skulle ind og ordne noget el i ovn rummet. Han kan jo ikke kravle rundt ovenpå en varm ovn ,så var vi nede på 1 ovn.Vi har fået forhøjet vores ampere så vi kan brænde med 2 ovne ad gangen.

Puha det er altså meget keramik der skal drejes før end de udgifter er tjent hjem. Så kan det da ikke bliver værre... og hokus pokus, så har vi virus og skranter rundt som ovnene.

Torben har on and off arbejdet en time og lagt sig en time, med lidt langsom ihærdighed bliver det alligevel til en arbejdsdag. Vi booster med en masser frugt og grønsager, så juiceren er i fuld gang.

Det hører jo til årstiden og alle omkring os går også og døjer med de samme symptomer.

NÅ, men status er at vi forhåbentligt snart kan køre på fuld tryk igen, både ovne og os selv.

Ventetiden bliver automatisk længere når ovnene driller men også antallet af bestilte steldele er steget i år.

Vores normale tommelfinger regel, at en dag til en steldel ( så er vi igennem listen på 2,5 måned), holder ikke mere. Når der f.eks. står 80 store spisetallerkner på drejelisten, ja.. så tager det jo flere arbejdsdage  med den samme steldel...også i de andre processer og så forskydes ventetiden helt af sig selv.

I ordrebogen er vi altså stadigvæk i 2014. Ingen bliver glemt og vi er heller ikke dovne. Vi arbejder på, at alle de gamle bestillinger er ude af huset inden påske.

Vi har åbent alle hverdage i vinterferien(uge 7) man - lør kl: 10 -15.

Bemærk at fredagen i denne uge har kortere åbningstid end sædvanligt.

Derefter fortsætter vi med vores fredag/lørdags åbning til vi har malet og indrettet både værksted, butik og fyldt varer på hylderne.

Som noget helt nyt kommer der en fælles webshop med Bornholmske produkter.

Prøv at holde øje, den går snart i luften.FB siden er igang og den er superflot.

Vi er med, har nogle matgule og matblå krus med som ikke er på vores egen hjemmeside.Mere om den senere men kig www.BornholmBornholmBornholm.com.