Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Efter en velfortjent ferie i Småland.

Så kom ansigtet i de rigtige folder igen og energien vendte tilbage.

En hel uge uden at lave ingen ting... det tror jeg er umuligt for os,men det var aftalen og planen.

Bare sove,slappe af og nyde.Jeg for min part ville prøve at tie stille og tømme hovedet (det er faktisk rigtig svært.)Vi startede med at nappe 2 x 12 timers søvn, så var vi friske igen.

Kattarina som er flyttet fra Grødby/Bornholm til Skillinge kom og besøgte os et par dage.Åh, det var hyggeligt.

Vi har et af hendes billedvævninger med os hjem, da hun skal udstille på Gudhjems museum sammen med de andre vævere i næste måned.Det hænger pt i butikken så det ikke ligger og krøller.Jeg har iøvrigt også fået lov til at sælge det.

Torben fik læst en bog og Kattarina justerede/indstillede min gamle spinderok - jeg mangler ekstra spoler men pyt med det, fordi alt hvad jeg laver er blot øvning.Træde med foden, hive i ulden og at blive dus med rytmen.Det tager jo tid at få det indarbejdet i ens system.Planen er, at jeg vil blive god og så er der kun en vej ... øve, øve og øve.Når det lykkedes er det ret meditativt men når rytmen går i udu så føler man sig som en elefant og tumling på samme tid.Hovedet kan teorien men det er fod og arm vist ret ligeglad med.

Jeg fik også strikket et halv ærme på en trøje til Torben som kræver et godt lys og ro til at holde styr på et besværligt mønster diagram der skal strikkes frem og tilbage.Det er nemt på en rundpind men kræver koncentration frem og tilbage, det er et for tidskrævende projekt i min hverdag.

Lidt antik jagt blev det også til, fordi jeg havde lovet at kigge efter kludetæpper, men det ebber stille ud med hjemmevævede kludetæpper i god stand.Måske det snart bliver moderne at væve tæpper igen,det må man da håbe fordi ellers hedder det plastik eller en anden kvalitet/udtryk fra udlandet, der ikke har den udståling og stemning.

Det var rigtig hyggelig at få hilst på antikfolk og føle sig savnet og savne  det fællesskab og netværk vi har bygget op igennem mange år.Den rytme har vi jo lagt helt bag os at tage på auktioner og køre rundt til forhandlerne.

Nu kom vi friske hjem igen, føler vi har et ben i hvert sit paradis, Småland med det ene ben og Listed med det andet ben.

Torbens fingre havde fået hud igen,så derfor lavede vi en lidt ambitiøs arbejdsplan for denne uge.

3 firma bestillinger slog vi sammen, Ved Stranden 10, Novo´s Hagentorn og Kadeau Bornholm.

Torbens drejeplan blev derfor: 150 tallerkner i 2 størrelser,50 skåle, 80 smørholdere og 10 bestikholdere,samt 2 nye glasurer som skal fungere.De driller så det problem skal løses i næste uge mens tallerknerne brændes 1.gang. 

Selvom vi lige havde aftalt at holde 5 dages arbejdsuge fremover så starter vi med at bryde det.Der er deadline alle 3 steder...kokke kan være et meget utålmodigt folkefærd, selvom de udviser både storsind og langmodighed med os, nu er det bare deres tur.Deres sæson er startet.

På grund af det gode vejr er ved Stranden 10 allerede begyndt på sin udendørs servering og Christian tripper efter både en tallerken og en ny glasur.

Hagentorn kører jo med sit eget stel og farver og også de havde et ønske om en ny glasur.De mangler en frokost tallerken til deres 30`stel.Den skulle matche dem de havde i forvejen og den glasur vi skal ramme er sindsyg svær.

Den skal passe til en mat lysegule/lime, en blank celedon grøn og en benfarvet.Deres ønske var en sandfarvet med grøn og gule nister men de "skide" nister skal jo passe til 3 farver og glasurtyper der bare var så vovet at sætte sammen fordi de ligger så langt fra hinanden i glans,nuancer,stil og udtryk.

Nåe.. vi plejer jo at få det til at lykkes med en god portion stædighed og vedvarenhed. At eksperimenterer med farver kan føles uforeneligt med deadline men det er åbentbart presset og målet, der får os til at rykke til et resultat ellers ville legen med farverne bare forsætte.Så går vi helt i selvsving.

Kadeau Bornholm starter op i næste uge nede i Sømarken, deres 9.sæson og de skal bare have suppleret op så der ikke skal slæbes med fra Kbh, men...

De skal også lige have alle de nye tallerken stelprøver til det nye stel som er blevet brændt i den samme farve. Så kan man bedre koncentere sig om form og funktion.

Nic skal prøveanrette om de duer inden vi går videre med ler og glasur valgene.

Der hersker ingen tvivl om hvad ugen er gået med, der er ganske simpelt tallerkner alle steder i alle processerne, så Torben har problemer med at være der.

foto 1-1.JPG

Det bliver SÅ godt når vi får vores nye værksteds del færdigt.

Min uge er udover arbejdsplaner og pakke til forsendelse gået med hovedrengøring og klargøring til sæsonen.Jeg har brugt ørkesløst mange timer på at lede efter poser og et specielt papir.Det er både sjovt og kedeligt...kors hvor findes der mange grimme ting.

I næste uge skubber jeg til Torben så der også er plads til mig på værkstedet.Jeg skal have filtet gamle bestillinger op.

Havde aftalt at folk fik deres filtbestillinger når mit værksted var klart men det bliver det jo ikke før end til næste år. Så jeg må indtage et hjørne, så jeg kan få gjort rent bord.

Det bliver dejligt at få fingrene i ulden.