Blog

Vores blog er ikke Danmarks mest pulserende medie. Vi prøver at skrive en gang om ugen. Det giver ca. 52 blogposter på et år. Det kan både du og vi overskue. Vi vil skrive om ting som interesserer os, du kommer med bag facaden og ind i værkstedet. Og du kommer garanteret med ud i den bornholmske natur. Velkommen!

Sol over Gudhjem tallerken 2015

I år valgte vi at inspirationen skulle være sild.

Mikkel (Marchall) kiggede på os og sagde hvis jeg siger sild hvad siger I så.Yes...det er sjovt.Bolden er kastet opgavelegen starter.

Den første sild man tænker på er vores egen lille østersøsild men den valgte vi fra, da den passede perfekt til vores sandgrå Kadeau.Så gik det sjove jo af på alle planer.Derfor gik studiet i sildearter igang.Det er jo vildt så mange forskellige der findes.Jeg fandt en blå/grøn/grå art på en norsk hjemmeside,den nappede vi.

Vores tid er meget komprimeret og struktureret i år,så da Mikkel ringede i ny og næ og fulgte vores aftale op,svarede jeg bare kækt at det havde vi helt styr på.Sandheden var, at jeg tænkte puha så lidt tid har vi aldrig haft.Sommerpony skulle jo have sit nye stel og Ved standen 10 sine røde tallerkner før end vi kunne arbejde koncenteret og seriøst med glasurerne sideløbende med ordrebogen.

Vi fik lavet nogle famlende prøver og udvalgte dem vi ville arbejde videre med.En af prøverne passede til Sol over Gudhjem og en af prøverne passede perfekt til et nyt stel.

Så satte vi 2 uger af. 1 uge til struktureret arbejde med glasuren.Hvad sker der hvis vi ændrer på flydetallet og hvad sker der hvis vi ændrer graderne eller %tallet.Hvilken af de 3 ovne giver den flotteste brænding, da selv det giver udsving i farven.

Torben har opgivet at blive træt af mig i den proces, fordi jeg har slet ikke lyst til at stoppe.Han mumler vanvittige kvindemenneske, om antal af glasurspande og andre praktiske ting hvor jeg snakker om nuancer, % tal og hvad sker der hvis.Vi arbejder ret godt sammen også under pres, da vi har en masse naturlige arbejdsopgave fordelinger.

Alle vores prøver starter med at blive brændt på små lysholdere,så krus og tilsidst vaser.Unika vaserne i butikken er næsten alle farveprøver.

Tallerknen i år skal bruges til forret og da vi har samarbejdet med kokke og stylister i mange år, så ved vi hvor vigtigt det er bla. at kigge direkte ned i tallerknen.Vi valgte at gøre det lidt nemt for dem og valgte derfor en flad og bred bund med vores runde kant.Det giver kokkene en frihed til deres anretning.Størrelsen var praktisk for os med hensyn til antal af ovn brændinger der skulle til.

Konkurrence tallerknerne blev tømt ud af ovnen fredag morgen og kørt op til Mikkel.Vi beholdt et par stykker så vi kunne vise vores arbejdsproces til et værkstedsbesøg senere på dagen og nu tømmer Torben de sidste ud af ovnen inden vi kører.Lidt ekstra tallerkner er altid godt. Hvis der skulle ske et uheld på pladsen, så har vi nogle ekstra liggende i bilen.

Butikken er lukket i dag.

Vi skal til Gudhjem og heppe samt møde alle de nørdede og hyggelige mennesker som vi har lært at kende igennem årene.For os er Sol over Gudhjem ikke kun en kokkekonkurence og lokal mad men en fridag af de gode med gensynsglæde, kram og snak.

En dag hvor vi er stolte af Bornholm og hvor vi viser at vi mestrer at samarbejde på kryds og tværs.